Facebook-markkinointi muuttuu

Somettaminen on nykyään suurimmalle osalle ihan arkipäivää. Muutama pieni muistutus, jotta se olisi myös vuonna 2020 kivaa ja helppoa.

Joskus minustakin tuntuu siltä, että somessa pitää tehdä valtavat määrät postauksia Facebookiin ja Instagramiin, jotta näkyvyys ei pääse huonontumaan ja sen lisäksi pitää vielä olla aktiivisesti kommentoimassa ja keskustelemassa muiden kanssa, jotta algoritmit eivät vain alkaisi toimia minua vastaan. Onneksi se on vain tunne, eikä pidä paikkaansa. Kotisivuille ja verkkokauppaan tarvitaan edelleen oikeanlaista liikennettä, mutta laatu korvaa määrän. Kannattaa tutustua kohderyhmäänsä ja keskittyä siihen.

Facebook-mainonta

Facebook-mainonta on edullista verrattuna lehtimainontaan. Ja toisinaan voi käydä niinkin hyvä tuuri, että päivitys, johon et tällä kertaa panostanut markkinointia, alkaakin levitä viraalina. Mutta, muista että se on harvinaista. Lisäksi vain harvat osaavat tehdä oikeasti hyviä mainoksia, mikä on tietenkin suuri etu niille, jotka jaksavat perehtyä Facebook-mainonnan lainalaisuuksiin. Nyt kannattaa siis ehdottomasti aloittaa Facebook-mainonnan opettelu.

Facebookin ylivoimainen etu on sen kohdentamismahdollisuudet. Jos tunnet kohderyhmäsi, löydät sen Facebookista. Saadaksesi käyttöösi Facebook-mainonnan kaikki kohdennusvaihtoehdot, tulee käytössäsi olla Facebook Business Manager ja Facebook-pikseli, joka asennetaan kotisivuillesi tai verkkokauppaasi. Facebook-pikselin avulla pystyt esimerkiksi tekemään niin sanottua retargeting-mainontaa, mikä tarkoittaa mainostamista niille ihmisille, jotka ovat hiljattain vierailleet sivustollasi, myyntisivullasi tai verkkokaupassasi. Retargeting-mainoksilla pystyt ohjaamaan nämä potentiaaliset asiakkaasi takaisin sivustollesi viimeistelemään halutun toimenpiteen, kuten oston.

Facebook Business Manager

Facebookissa sinun kannattaa ladata Business Manager, joka on yrityskäyttöön suunniteltu työkalu, jolla voit hallinnoida kaikkia yritykseesi liittyviä Facebook-resursseja. On myös olemassa toinen syy, miksi sinun pitäisi alkaa käyttää Business Manageria. Ennemmin tai myöhemmin sinun on todennäköisesti siirryttävä sen käyttöön.

Facebook on alkanut rajoittaa yksityistilien ominaisuuksia motivoidakseen ihmisiä vaihtamaan Manageriin. Erityisesti kohdennusmahdollisuudet huononevat ”yksityistileillä” ja paranevat ”yritystileillä”. Joten jos haluat tehdä jatkossakin kohdennettua mainontaa, Manager on ratkaisusi. Ja hyvä uutinen on, että se on todella paljon helpompaa kuin luulisi. Itse asiassa sinulla voi olla jopa Business Manager -tili, josta et edes tiennyt. Facebook on luonut automaattisen tilin monille markkinoijille.

Business Manageriin kannattaa päivittää, vaikka se vaatiikin uuden käyttöliittymän opettelemista. Se on myös erittäin tehokas työkalu mainosten hallintaan ja uusia ominaisuuksia tulee jatkuvasti.

Ei enää jaettua sisäänkirjautumista

Mikä on se suurin ero? Aiemmin yritykset joutuivat antamaan useille henkilöille oikeudet yhteen käyttäjätiliin. Tätä tapaa nimitettiin jaetuksi sisäänkirjautumiseksi Jaettua sisäänkirjautumista käytettiin, koska moni halusi pitää yksityisen käyttäjätilin erillään työtehtävistä.

Kyseinen tapa ei kuitenkaan ollut optimaalinen, sillä jaetulla tilillä oli usein kaikki mahdolliset oikeudet koskien Facebook-sivua sekä mainostiliä. Lisäksi Facebook saattoi olettaa tilin tulleen hakkeroiduksi, jos sisäänkirjautumisia tuli lukuisia eri paikoista. Business Managerin tultua Facebook onkin edellyttänyt jaetun sisäänkirjautumisen päivittämistä Business Manageriin. Mikäli tajusit edelleen käyttäväsi jaettua sisään kirjautumista, siirry nyt viimeistään Business Managerin käyttäjäksi.

Mutta siis tässäpä pari sanaa Facebookista.

Ps. Digijätti Google julkaisi tammikuun puolessa välissä uutisen, jota markkinointialalla oli jossain määrin jo osattu pelätä. Markkinoita kirkkaasti johtava Chrome-selain seuraa parin vuoden sisään Safarin ja Firefoxin esimerkkiä ja luopuu kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä. Näin ollen nykymuotoinen digitaalisen mainonnan kohdennettavuus siirtyy historiaan. Kannattaa siis pysyä tutkalla, sillä digitaalinen markkinointi muuttuu koko ajan.